Jag drivs av att se människor komma till sin rätt, att vi får använda våra främsta talanger och styrkor, få växa och utvecklas. Jag hjälper till med att sortera fram det som är viktigast och lägga tid och energi där istället för att försöka göra allt.

Jag erbjuder en kombination av många år i yrkeslivet, erfarenhet av dotcom-krasch, finanskrasch och nu Corona-krasch. Jag har gott om egna chefs- och ledarerfarenheter, livserfarenheter, certifierad som coach (både inom ICF och CliftonStrengths),  ha genomfört tusentals timmars coaching av individer och grupper samt vara en van föredragshållare och utbildare. Förutom det så har jag många intressen, reflekterar, läser och funderar en del, skriver artiklar och böcker, fotograferar, lyssnar mycket på musik och gillar att cykla.

Jag fokuserar på att hjälpa till med och inspirera kring det jag kan och gillar bäst

  • karriärutveckling och karriärcoaching
  • ledarskapsutveckling, chefscoaching
  • grupputveckling, teamutveckling
  • självledarskapet
  • identifiera dina talanger och styrkor och hur du kan bygga vidare på dem

                  


Om du vill veta lite mer om mig…

Att säga upp sig och bli egen

Idag arbetar jag som företagare, konsult och coach på heltid och har gjort det sedan 2007.

Jag har tidigare arbetat som chef och ledare i olika positioner – marknadschef, konsultchef, säljchef, linjechef, IT-chef – under 17 år. Innan det var jag verksam bl.a som konsult. Det innebär att jag dragit åtskilliga lärdomar, provat ett flertal verktyg och modeller, sett olika verksamheter och hållit åtskilliga samtal.

För att komma dit jag önskat har jag sagt upp mig tre gånger, men också blivit uppsagd vid två tillfällen.

2007 bestämde jag mig för att arbeta med det som jag älskar mest, som ger mig energi och som jag tycker mycket om –  coacha, inspirera till handling, hjälpa andra att se och använda sina styrkor, skriva, hålla föredrag, utbilda. Och fotografera.

Ett svårt val, att lämna tryggheten i den anställning jag då hade för något betydligt mer osäkert. Risken att misslyckas var överhängande. Jag hamnade strax efter uppstart i finanskraschens påverkan på allt. Nyttiga erfarenheter.

Att ta steget och bli egen var utmanande, lärorikt, omväxlande och spännande. Men framför allt känner jag mig mer levande, gör något jag känner är meningsfullt och dessutom utvecklar jag mig och mitt personliga ledarskap hela tiden. Sedan får jag ju träffa så många inspirerande människor som åstadkommer fantastiska saker!

Idag

Jag driver det egna företaget Kallenberg Coaching & Kommunikation AB.

De flesta kunderna finns i Stockholms- och Kalmarregionen. Jag arbetar med små och stora organisationer, med privat näringsliv och med det offentliga.

Förutom att arbeta med ledarskapsutveckling, grupputveckling och karriärcoaching skriver jag mycket, skapar och håller utbildningar och föreläser.

Jag gillar att sätta mig in i olika områden och att dela med mig av kunskaper och erfarenheter. Det får jag göra genom skrivande, blogg, kurser och föredrag. För att hänga med och kunna se saker ur olika perspektiv läser jag mycket, reflekterar och skriver.

Familj, intressen och boende

Jag har två vuxna söner som nu hittat sina egna spännande spår. Gift med Eva sedan 1993.

Foto, friluftsliv och cykling är stora intressen.

Bor på södra Öland, Eketorp, där jag hämtar energi och inspiration, men är också mycket i Stockholm/Gustavsberg.

På Öland har jag också ett permanent fotogalleri.

Välkommen!