Jag drivs av att se människor komma till sin rätt, att de får använda sina främsta talanger och styrkor, växer och utvecklas. Jag vill inspirera andra till att  ta ut en riktning som inspirerar dem själva och andra. Jag erbjuder en kombination av många år i yrkeslivet, erfarenhet av dotcom-krasch, finanskrasch och nu Corona-krasch. Jag har gott om egna chefs- och ledarerfarenheter, livserfarenheter, certifierad som coach (både inom ICF och CliftonStrengths),  ha genomfört tusentals timmars coaching av individer och grupper samt vara en van föredragshållare och utbildare.

Jag fokuserar på att hjälpa till med och inspirera kring det jag kan och gillar bäst

  • karriärutveckling och karriärcoaching
  • ledarskapsutveckling, chefscoaching
  • grupputveckling, teamutveckling
  • det personliga ledarskapet, självledarskapet
  • identifiera dina talanger och styrkor och hur du kan bygga vidare på dem
  • identifiera och ändra beteenden som hindrar dig från att ta nästa steg

                  


Om du vill veta lite mer om mig…

Att säga upp sig och bli egen

Idag arbetar jag som konsult och coach på heltid och har gjort det sedan 2007.

Jag har tidigare arbetat som chef och ledare i olika positioner – marknadschef, konsultchef, säljchef, linjechef, IT-chef – under 17 år. Innan det var jag verksam som bl.a konsult. Det innebär att jag dragit åtskilliga lärdomar, provat ett flertal verktyg och modeller, sett olika verksamheter och hållit åtskilliga anställnings- och medarbetarsamtal.

För att komma dit jag önskat har jag sagt upp mig tre gånger, men också blivit uppsagd vid två tillfällen.

2007 bestämde jag mig för att arbeta med det som jag älskar mest, som ger mig energi och som jag tycker jag är mest ämnad att göra – coacha, inspirera till handling, hjälpa andra att se och använda sina styrkor, skriva, hålla föredrag, utbilda. Och fotografera.

Ett svårt val, att lämna tryggheten i den anställning jag då hade för något betydligt mer osäkert. Risken att misslyckas var överhängande. Jag hamnade strax efter uppstart i finanskraschens påverkan på allt. Nyttiga erfarenheter.

Att ta steget och bli egen var utmanande, lärorikt, omväxlande och spännande. Men framför allt känner jag mig mer levande, gör något jag känner är meningsfullt och dessutom utvecklar jag mig och mitt personliga ledarskap hela tiden. Sedan får jag ju träffa så många inspirerande människor som åstadkommer fantastiska saker!

Idag

Jag driver det egna företaget Kallenberg Coaching & Kommunikation AB.

Mina uppdrag tar mig till olika platser i landet och ibland även utanför gränserna.

De flesta kunderna finns i Stockholms- och Kalmarregionen. Jag arbetar med små och stora organisationer, med privat näringsliv och med det offentliga.

Förutom att arbeta med ledarskapsutveckling, grupputveckling och karriärcoaching skriver jag mycket, skapar och håller kurser och föreläser.

Jag gillar att sätta mig in i olika områden och att dela med mig av kunskaper och erfarenheter. Det får jag göra genom skrivande, blogg, kurser och föredrag.

Familj, intressen och boende

Jag har två vuxna söner som nu hittat sina egna spännande spår. Gift med Eva sedan 1993.

Foto, friluftsliv och cykling är stora intressen.

Bor på södra Öland, Eketorp, där jag hämtar energi och inspiration, men är också mycket i Stockholm.

På Öland har jag också ett permanent fotogalleri.

Välkommen!