Jag drivs av att se människor komma till sin rätt, att vi får använda våra främsta talanger och styrkor, får växa och utvecklas. För att komma dit arbetar jag mycket med ledare och ledarskapet. Bra ledare kan göra stor skillnad medan sämre ledare kan orsaka ohälsa.

Jag erbjuder en kombination av många år i yrkeslivet, erfarenhet av att klara av dotcom-krasch, finanskrasch och nu senast Corona-krasch. Du får genom mig mina chefs- och ledarerfarenheter, livserfarenheter, en certifierad som coach (både inom ICF och CliftonStrengths) och någon som är en van föredragshållare och utbildare. Förutom det så har jag många intressen, reflekterar, läser och funderar en del, skriver artiklar och böcker, fotograferar, lyssnar mycket på musik, läser mycket och gillar att cykla.

Alla erfarenheter och kunskaper är en sak. Det är minst lika viktigt hur jag är och att personkemin stämmer. Jag har ett coachande sätt som gör att människor blir sedda, bekräftade och hörda, oavsett om det är i en utbildning eller i andra sammanhang. Jag är konkret och tydlig, engagerad i det jag gör, gillar att dela med mig av kunskaper, verktyg, lärdomar och material. Jag både stödjer och utmanar.

Jag fokuserar på att hjälpa till med och inspirera kring det jag kan och gillar bäst

  • karriärutveckling och karriärcoaching
  • ledarskapsutveckling, chefscoaching, ledarskapsutbildningar
  • grupputveckling, teamutveckling
  • utveckla självledarskapet
  • identifiera dina talanger och styrkor och hur du kan bygga vidare på dem

                  


Om du vill veta ännu lite mer om mig…

Att säga upp sig och bli egen

Idag arbetar jag som företagare, konsult och coach på heltid och har gjort det sedan 2007.

Jag har tidigare arbetat som chef och ledare i olika positioner – marknadschef, konsultchef, säljchef, linjechef, IT-chef – under 17 år. Innan det var jag verksam bl.a som konsult. Det innebär att jag dragit åtskilliga lärdomar, provat ett flertal verktyg och modeller, sett olika verksamheter och hållit åtskilliga samtal.

2007 bestämde jag mig för att arbeta med det som jag älskar mest, som ger mig energi och som jag tycker mycket om –  coacha, inspirera till handling och utveckling,, hjälpa andra att se och använda sina styrkor, utveckla grupper, skriva, hålla föredrag, utbilda. Och fotografera.

Ett svårt val, att lämna tryggheten i den anställning jag då hade för något betydligt mer osäkert. ”Man vet vad man har men inte vad man får”, en klassisk farhåga som gör att man inte gärna förändrar i onödan. Även jag kände av den.  Risken att misslyckas var ju överhängande. Jag hamnade strax efter uppstart i finanskraschens påverkan på allt. Nyttiga erfarenheter.

Att ta steget och bli egen var, och är fortfarande, utmanande, lärorikt, omväxlande och spännande. Jag känner mig mer levande, gör något jag känner är meningsfullt och dessutom utvecklar jag mig och mitt personliga ledarskap hela tiden. Med tiden har jag också blivit ganska så bra på att hantera osäkerhet, något jag kan bidra med till andra. Sedan får jag ju träffa så många inspirerande människor som åstadkommer fantastiska saker!

Idag

Jag driver företaget Kallenberg Coaching & Kommunikation AB, där jag och min fru är delägare.

Jag arbetar med små och stora organisationer, med privat näringsliv och med det offentliga.

Förutom att arbeta med ledarskapsutveckling, grupputveckling och karriärcoaching skriver jag mycket, skapar och håller utbildningar och föreläser.

Jag gillar att sätta mig in i olika områden och att dela med mig av kunskaper och erfarenheter. Det får jag göra genom skrivande, blogg, kurser och föredrag. För att hänga med och kunna se saker ur olika perspektiv läser jag mycket, reflekterar och skriver.

Familj, intressen och boende

Jag har två vuxna söner, är gift med Eva sedan 1993.

Foto, friluftsliv, musik och cykling är stora intressen.

Bor på södra Öland, Eketorp, där jag hämtar energi och inspiration, och i Gustavsberg, nära till storstad.

På Öland har jag också ett permanent fotogalleri.

Välkommen!