Blogg

10 sätt att må bra och bli gladare – enligt forskningen

Publicerat 21 mars 2023

Nu finns min artikel "10 sätt att må bra och bli gladare - enligt forskningen"  på LinkedIn. Finns här.  ...

Läs mer >>

Hur bli gladare? Fem tips

Publicerat 15 mars 2023

Så här i lite jobbigare tider så kan man behöva lite hjälp på vägen med glädjen. Här i artikeln från SvD 11/3-23 kommer fem tips. Psykologiprofessorn Laurie Santos startade kursen ”The science of well-being” eftersom hon på allvar blev orolig för sina studenters psykiska hälsa. De pressade sig själva hårt och njöt sällan av nuet. Idag har kursen blivit Yale-universitetets genom tiderna mest pop...

Läs mer >>

Nu finns jag på HelpMeUp

Publicerat 16 februari 2023

HelpMeUp erbjuder olika tjänster från experter inom olika områden, för både privatpersoner och företagskunder. Jag har lagt upp ett par tjänster och fler kommer så småningom. Du kan här använda mig för att göra CliftonStrengths-test och få ett samtal eller köpa coachsamtal. Du hittar mig här....

Läs mer >>

Snart är min digitala ledarskapskurs klar

Publicerat 8 februari 2023

I samarbete med KursAkademin utvecklar jag en digital utbildning för den som vill utveckla sitt ledarskap. Den innehåller sju steg/områden med verktyg, övningar, material att läsa, metodiker, filmer. Som en röd tråd handlar mycket av kursen om modet och lusten att leda, att våga leda. Kursen behandlar bl.a områden som att bygga förtroende, beteenden som hjälper dig att ha och få bra ...

Läs mer >>

Utbildningstillfälle: Att lyckas som ledare – även i förändring och osäkerhet

Publicerat 12 januari 2023

Äntligen får jag hålla den här uppskattade utbildningen på Öland. Datum: 14-15/3. Plats: Halltorps Gästgiveri Tider: 14/3 09:30-17:00,  15/3 08:30 - 16:00 Kostnad: 9500 kr inkl middag och en övernattning (7900 kr för enbart utbildning inkl fika och lunch). Priserna är ex moms. Frågor: kan du ta med mig eller Daniel (daniel@danidapartner.se eller 076-118 2565) Anmälan: senast 28/2...

Läs mer >>

Var snäll mot andra – tips för hela året

Publicerat 4 januari 2023

Genom att vara snälla mot andra mår vi själva bra. The Guardian ger dig tips för hel året i den här artikeln....

Läs mer >>

Att vara autentisk/äkta är ett val

Publicerat 3 januari 2023

En av ledstjärnorna från "The gifts of imperfection" av Brené Brown Sluta bry dig om vad du tror andra tänker/tycker om dig – var autentisk/äkta Att vara äkta/autentisk är enligt författaren ett val vi kan göra, eller rättare sagt, flera val att göra varje dag. Det är ett medvetet val att visa sitt riktiga jag. Tanken att det är något vi kan välja är hoppfull, men kanske också lite tröttande...

Läs mer >>

Jag duger, du duger

Publicerat 2 januari 2023

Det gick inte snabbt. Det kändes stelt och tungt. Men jag gjorde det! Sprang 8 km på morgonen, i mörker och duggregn. Det duger! Ett "mantra" som jag tycker om och som jag använder ganska ofta: "jag duger". Det handlar inte om att vara perfekt, bäst eller snyggast. Det handlar om att duga. Poeten Bob Hansson inledde en föreställning med "Här står jag och duger". Kanske provocerande men också...

Läs mer >>

Fem intressanta och inspirerande böcker från 2022

Publicerat 27 december 2022

Jag gillar att läsa böcker - fackböcker, skönlitteratur, deckare, fotoböcker, med mera. Att gå in en bokhandel och gå runt bland hyllorna och se vad som kommit in är roligt. Det är inte ovanligt att jag kommer ut med något helt annat än det jag tänkt mig, antingen till mig själv eller till någon annan. Böckerna ger mig perspektiv och fördjupning och ökar mina möjligheter att förstå världen och and...

Läs mer >>

Följ med mig på en fotovandring

Publicerat 1 september 2022

  Här är ett tillfälle att prata bild, foto, ta bilder, ha en skön vandring och bli inspirerad. Se också gärna världsarvsprogrammet som du hittar här. Läs mer på sidan 10 i programmet eller nedan:   Fotovandring i världsarvet Följ med på en fotovandring med Bengt Kallenberg, vinnare av Årets Ölandsfotograf. Vi går genom en radby, besöker en tullkvarn, vandrar på strand...

Läs mer >>