Blogg

Mina böcker till lägre pris

Publicerat 27 september 2023

Jag har givit ut tre titlar på förlaget Komlitt: "Chef, ledare, coach", "Leda med mål" och "Laget före jaget". De kommer inte längre finnas att köpa från förlaget men jag kommer ha några ex av de två första. Du kan beställa dem direkt från mig för 100 kr st + porto. "Laget före jaget" är slutsåld men du kan beställa den av mig som pdf, 100 kr....

Läs mer >>

Personlighetstestet ”The Big Five” – var är du starkast?

Publicerat 19 september 2023

Om du vill göra testet så kand göra det här.  ...

Läs mer >>

Nytt Newsmail ute

Publicerat 30 augusti 2023

Nytt Newsmail ute, årets tredje. Det handlar om 10 sätt att bli gladare och må bra - vad säger forskningen. Tips på en gratisutbildning frånYale. Hur använda de 80 000 timmar du har till förfogande i din karriär? Vi besöker 80000hours.org Vad kan testet "The Big Five" lära dig? Vilket resultat får du? Min nya e-kurs "Våga leda - sju steg som utvecklar ditt ledarskap" Chefsnätve...

Läs mer >>

Du har 80 000 timmar att göra skillnad med

Publicerat 15 augusti 2023

Det finns olika sätt att tänka när man funderar på sitt yrkes- och karriärval. Hur använda alla de timmar jag kommer att jobba till att göra något meningsfullt och utvecklande? Ett sätt att tänka är hur jag med de 80 000 timmar jag har till mitt förfogande i mitt yrkesliv kan göra det bästa för världen.  På sajten 80000hours.org ligger fokus på de globala problem som finns i världen just nu och...

Läs mer >>

Se min nya fotoutställning på Carlas Café

Publicerat 17 juli 2023

Nu kan du se min utställning "Övergivet, bortglömt" på Carlas Café i Näsby på södra Öland. Den hänger där till 30/7. Utställningen innehåller foton på och från övergivna platser, bortglömda och slitna saker, olika grader av förfall. Och ändå vackert. Du hittar öppettiderna på Carlas hemsida.    ...

Läs mer >>

Ny finns min nya e-kurs ”Våga leda” ute

Publicerat 19 april 2023

Tillsammans med Kursakademin och Coursio har jag gjort en ny e-kurs: "Våga leda - sju steg som utvecklar ditt ledarskap". Du hittar den hos Kursakademin här. Här hittar du en trailer. Innehåller Beteenden som bygger förtroende och beteenden att se upp med. Sätta tydliga mål så de får avsedd effekt. Få bra samtal genom aktivt lyssnande och bra frågor. Lyckas med delegeringen....

Läs mer >>

10 sätt att må bra och bli gladare – enligt forskningen

Publicerat 21 mars 2023

Nu finns min artikel "10 sätt att må bra och bli gladare - enligt forskningen"  på LinkedIn. Finns här.  ...

Läs mer >>

Hur bli gladare? Fem tips

Publicerat 15 mars 2023

Så här i lite jobbigare tider så kan man behöva lite hjälp på vägen med glädjen. Här i artikeln från SvD 11/3-23 kommer fem tips. Psykologiprofessorn Laurie Santos startade kursen ”The science of well-being” eftersom hon på allvar blev orolig för sina studenters psykiska hälsa. De pressade sig själva hårt och njöt sällan av nuet. Idag har kursen blivit Yale-universitetets genom tiderna mest pop...

Läs mer >>

Nu finns jag på HelpMeUp

Publicerat 16 februari 2023

HelpMeUp erbjuder olika tjänster från experter inom olika områden, för både privatpersoner och företagskunder. Jag har lagt upp ett par tjänster och fler kommer så småningom. Du kan här använda mig för att göra CliftonStrengths-test och få ett samtal eller köpa coachsamtal. Du hittar mig här....

Läs mer >>

Snart är min digitala ledarskapskurs klar

Publicerat 8 februari 2023

I samarbete med KursAkademin utvecklar jag en digital utbildning för den som vill utveckla sitt ledarskap. Den innehåller sju steg/områden med verktyg, övningar, material att läsa, metodiker, filmer. Som en röd tråd handlar mycket av kursen om modet och lusten att leda, att våga leda. Kursen behandlar bl.a områden som att bygga förtroende, beteenden som hjälper dig att ha och få bra ...

Läs mer >>