Karriärcoaching

Ett värdefullt stöd och en investering för din karriärutveckling

Vanliga frågeställningar jag brukar möta i min roll som karriärcoach är:

  • Ta nästa steg i mitt jobb och min karriär – hur, vad och när?
  • Hur ska jag veta vad jag vill och vad som är viktigast?
  • Hur kan jag använda mer av mina styrkor så jag kommer till min rätt på rätt ställe?
  • Jag står inför olika alternativ och behöver hjälp att sortera tankarna.
  • Vill utveckla mig som chef och ledare.
  • Hur utveckla relationer och förtroende?

Det finns mer att hämta hos de flesta av oss. När vi får den känslan av att inte använda den kapacitetoch de styrkor vi har kan vi längta efter att  göra någon typ av förändring innan tiden rinner iväg. Men utveckling och förändring är inte alltid enkel, det är sällan en ”quick fix”. Jag är en professionell och erfaren coach som är bra att ha som bollplank och som stöd i att komma på vad som är viktigast att lägga tid och energi på.

Hur går coachingen till?

Arbetet börjar med att du blir mer klar över vad du egentligen vill. Det kan ta lite tid. Därefter bli mer klar över ditt nuläge och de resurser du har: dina styrkor, dina erfarenheter, din unikitet, dina förmågor och dina intressen. Därefter kombinerar vi det önskade läget med de resurser du har och utforskar olika vägar framåt och gör en plan.

Trots mål och plan kommer det att dyka upp någon form av hinder, problem eller överraskning på vägen. Se till att vara förberedd på att det kan hända och också hur du eventuellt hindrar dig själv. Jag hjälper dig att se och återkoppla antagande du gör som kan komma i vägen eller vara till hjälp. Jag är både stöd och utmaning.

Coachingen består av ett överenskommet antal samtal. Samtalen är cirka 60 minuter långa och kan ske över Zoom, telefon och/eller fysiskt. Mellan samtalen arbetar du med olika uppgifter för att komma närmare ditt mål. Inför första samtalet får du några förberedande frågor att svara på så att du kommer till coachingen väl förberedd. Om du vill gör vi ett paket med samtal och testet CliftonStrengths. Allt vi säger i samtalet stannar där.

Boka ett möte

 

 


Guider, e-böcker, e-kurs och karriäroaching

Här finns ett 10-tal kostnadsfria guider som ger dig tips, råd och lite inspiration.

Förutom guiderna kan du läsa min e-bok ”På rätt kurs i karriären” som finns på BookBoon.

Även e-boken ”Personligt ledarskap i mästarklass” kan vara givande.

Om du vill prova en e-kurs istället hittar du min ”Utveckla självledarskapet” här.

Det är en bra idé att använda en erfaren certifierad karriärcoach. Det är där jag kommer in. Hör gärna av dig så pratar vi vidare om ett tänkbart upplägg.


Guider

Att veta vad jag egentligen vill

Att komma fram till vad man egentligen vill är som att lägga ett pussel. Bit för bit klarnar bilden. Guiden visar en steg-för-steg-metod du kan använda dig av.

Hämta guiden här

Sätta mål för karriären

Vill du ha mål eller inte? Om du vill, vilken typ av mål bör du ha? Guiden ger dig bl.a exempel på olika mål och hur ett mål bör formuleras.

Hämta guiden här

Mina styrkor och talanger

När du vet vilka dina främsta styrkor och talanger är blir det lättare att komma rätt. Guiden visar hur du kan få ökade kunskaper i området.

Hämta guiden här

Drivkrafternas betydelse

De egna drivkrafterna är bra att känna till för att bli mer klar över vad som motiverar. Guiden ger exempel på olika drivkrafter du kanske känner igen.

Hämta guiden här

Besluts- och karriärsfällor att se upp med

Du kommer ställas inför olika beslut på vägen. Här gäller det att se upp med några av de vanligaste besluts- och tankefällorna så ditt beslut blir bra.

Hämta guiden här Artikel om fällor

Beslutsverktyget

Ibland kan det vara bra att ta hjälp av olika beslutsmodeller för att t.ex ställa olika alternativ mot varandra eller för att bli mer kreativ. Här får du några verktyg att prova.

Hämta guiden här

Våga misslyckas

Att försöka undvika att misslyckas, att försöka nå det ”perfekta” kan vara kontraproduktivt. Det kan finnas något värdefullt i att det inte går som tänkt.

Hämta guiden här

Hantera osäkerhet och hinder

Guiden visar på vad som händer när vi möter hinder, hur osäkerhet och oro kan påverkas oss och hur vi kan hantera det lite mer konstruktivt.

Hämta guiden här

Få en bra start på det nya

Den första tiden kan vara kritisk men också där möjligheter finns som kanske inte finns senare. Planera och tänk ur olika perspektiv den första tiden – mål, lärande, nätverkande – för att få en bra start.

Hämta guiden här

 

 

 

 

 

På rätt kurs i karriären – sju steg, e-bok

Det här häftet täcker in flera av guiderna och innehåller olika övningar och reflektionsfrågor som hjälper dig från ta reda på  vad du egentligen vill till att göra en plan. En förkortad version av e-boken.

Hämta boken här