NYTT:  en ny e-kurs som utvecklar ditt ledarskap: ”Våga leda – sju steg som utvecklar ditt ledarskap”. Du hittar den hos Kursakademin här. 

Här hittar du också en e-kurs i att bli mästerligt bra på att leda dig själv. Kursen hjälper dig bland annat att styra tankar och handlingar mot det som är viktigast, ta ut en riktning, sätta mål och hantera hinder på vägen..

Du kan även läsa om CliftonStrengths (f.d Strengthsfinder), ett verktyg jag och mina kunder ofta använder för att bli mer klara över sina främsta talanger och styrkor och hur det kan användas både nu och framöver.

E-kursen ”Utveckla självledarskapet” syftar till att utveckla det personliga ledarskapet. Ta ut en kompassriktning, sätta mål, reflektera kring egna värderingar, skapa planer och goda vanor, hantera hinder och motgångar, fatta medvetna beslut samt utveckla beteenden som hjälper dig i samarbetet och i samtalen med andra. Bli chef över dina hjärna! Kursen kan genomföras individuellt eller tillsammans i en grupp på arbetsplatsen. Genom att utveckla självledarskapet i en organisation ökar engagemang och delaktighet. Du hittar kursen här hos Diploma: Utveckla självledarskapet.

CliftonStrengths (Strengthsfinder) hjälper dig att bli mer klar över dina främsta talanger och styrkor, hur du kan göra mer av det du är naturligt bra på och utveckla talangerna till styrkor. Genom ett test får du reda på antingen dina topp 5, eller alla de ingående 34 styrketeman, och i vilken ordning de kommer för dig. Resultatet hjälper dig att fokusera mer på vad som är rätt både med andra och med oss själva i stället for att hänga upp oss på fel och brister. Metodiken är till stor nytta i t.ex karriärutveckling, ledarskapet och för en grupp som vill utvecklas. Läs mer här intill.