Kunder/referenser

Kunder jag nyligen har arbetat med eller arbetar med är bl.a

Kursakademin, Kompetenslyft Kalmar län, Electrolux, Kalmar Energi, Kalmar Science Park, WSP, IUC, Handelskammaren, Sveriges Ingenjörer, Östersunds kommun, Falköpings kommun, Skövde kommun, Swedbank, Emotion Logistics, UNHCR.

Jag är anlitad som utbildare/lärare hos Kursakademin och Kompetenstjänst.

Här är några kommentarer från kurser och föreläsningar

”Vi har skickat ut en kursutvärdering till de som deltog i förra veckan.

Kan meddela att vi har fått mycket bra respons hittills av de som gick utbildningen ’Att leda utan att vara chef’!

Även från personer som vanligtvis är ganska kritiska, så ni måste ha lyckats väldigt bra! 😊

AC Floby

”Fantastisk utbildare. Han var lätt att lyssna på och lyssnade på oss deltagare. Det gjort innehållet ännu mer intressant. ”/Emma

För flera år sedan var jag på en föreläsning av dig i Stockholm – minns hur upprymd jag kände mig efteråt. Den gav mig många goda råd att använda för att ändra riktning på karriären och mitt sätt att tänka generellt. Skulle behöva mer sånt…

K.G, ingenjör

 

“Så himla bäst, mer Bengt åt kursande/lärande människor i Sverige.”

“Medryckande, inspirerande.”

“Toppen” Många extra tips utanför programmet.”

“Entusiastisk och kunnig.”

“Trevlig, saklig, lättsam och mycket närvarande.”

“Bengt Kallenberg var mycket inspirerande. Han pratade på ett sådant sätt att jag var aktiv i lyssnandet och inte ”zoomade ut” och försvann i mina egna tankar, utan behöll fokus på vad han sade.”

Otroligt bra föreläsare! Lade fram fakta med glimten i ögat och var lätt att lyssna på. Fick många användbara verktyg med mig hem!”

Referenser karriärcoaching

”Att jag behövde göra en förändring var självklart men jag visste
inte vilken riktning jag skulle ta. Mitt behov låg i att hitta rätt
verktyg för att kunna utvärdera vad jag ville men även när i tiden förändringen kunde passa in i det övriga livspusslet. 

Bengts arsenal med övningar och kloka frågor var ett bra sätt för  mig att reflektera hur min helhetssituation skulle kunna förändras.
På kort tid lyckades han coacha mig i en riktning jag är bekväm med  och tror på.
Nu har jag, tack vare framgångsrik coaching , en framtagen plan med vision samt konkreta mål. Jag har även nya verktyg som jag kan använda för att finna inspiration, värdera situationer och realisera min plan. Coachingen har även gett mig ett sätt att  visualisera och tydliggöra balansen mellan arbete, familj och fritid.

F. S,  IT-chef, snart egenföretagare

Det var ett av de tuffare beslut jag tagit. Jag vill bara tacka dig för allt du gjort för mig. Du är en så fantastisk människa och har betytt så mycket för mig.

ACH, konsult som bytte spår

”Som klient är det lätt att öppna sig. berätta, förklara sin situation, och samtidigt får man de där vassa frågorna, reflektionerna som gör att man går framåt i sin coaching. Bengts bakgrund gör också att han är trovärdig i sin roll. Jag kan rekommendera alla som har en del livs- och arbetserfarenhet att använda sig av Bengt.”

I. Wikman, Active Search

Referenser Ledarskapsutveckling

Bengt’s coaching skills is having great positive impact on my self-awareness as a leader. During our co-operation this has made me push my boundaries and move out of the comfort-zone. I am learning a lot about the powerful tools within active coaching leadership-style and I am able to use this daily by coaching individuals and in specific team-situations.

JS, chef

”Den första kontakten med min coach togs på grund av en kommande omorganisation på min arbetsplats, en omorganisation som oroade och stressade mig mer än vanligt. Istället för att se fram emot arbetsdagen med glädje hade jag svårt att hitta den glöd och initiativkraft jag normalt hade.

Det räckte med ett enda samtal för att börja se på omorganisationen med andra ögon och med ett nytt perspektiv, för att förstå varför jag reagerade som jag gjorde och hitta verktyg för att arbeta på en förändrad syn.

Redan efter några dagars tankearbete var min vanliga drivkraft på jobbet tillbaka. Jag slås så här i efterhand av en tanke. Tänk vilket produktionsbortfall det hade varit för min arbetsplats om jag fortsatt att fokusera mer på omorganisationen istället för mina arbetsuppgifter. Och även om jag lyckades bättre med att hålla omorganisationen borta från tankarna när jag var hemma så fanns den ändå där i bakhuvudet och gjorde mig mer nedstämd och trött.”

Vid fortsatta samtal har jag även fått massor av tips och idéer om hur jag ska arbeta på och förhålla mig till svåra samtal, hur jag arbetar mer effektivt i grupp, stöder min tonåring vid samtal och i vart fall börjar arbeta med mitt stora kontrollbehov och syster-duktig-syndrom.

Jag kan så oerhört varmt rekommendera en livscoach som Bengt. Min nyfunna initiativkraft har även smittat av sig på både mina barn och min sambo. Jag kan bara beklaga en sak – att jag inte tog kontakt med en livscoach tidigare.

M.J, chef, Skatteverket

 

Bengt höll i två ledarskapsprogram under min tid som HR-chef inom Nokas. Båda var väldigt uppskattade och gav en god effekt. I programmet för ledningsgruppen, där jag själv deltog, är min bedömning att programmet verkligen hjälpte oss att bli en effektiv och trygg grupp och dessutom snabbt! Som utbildare är Bengt mycket kompetent men framför allt erfaren och trygg nog att kunna utmana och driva utveckling framåt.

HR-chef, Nokas

 

”Bengt Kallenberg was my coach for a period of a year, and during this time I was going through a transitional time in my life, during which his help was invaluable. I was often pleasantly suprised that something totally new came out of each session, something I would not have arrived at by myself.
Bengt helped me to move forward, especially with regards to key decisions I was facing at the time. I appreciated his questioning skills and lateral thinking and would recommend him to anyone looking for a coach, especially a career coach.”

T.H, IT Consultant

 

”Pur Textil AB” är ett nystartat företag i textilbranschen. Vi insåg tidigt att ville bygga ett företag för framtiden och att vi hade behov av att strukturerat lägga upp en plan inför de nästkommande åren. Bengt Kallenberg hjälpte oss att under en workshop få struktur på våra tankar och att lyfta fram det som vi alla kände som prioriterat framöver. Workshopen resulterade i en gemensam målbild, samt en prioriterad aktivitetsplan för att nå den gemensamma målbilden på kort och lång sikt. Vi var oerhört inspirerade efter workshopen. Detta är ett arbetssätt och en metodik vi kan rekommendera andra såväl nystartade som etablerade företag”.

C.Å,VD, Pur Textil AB